Ξεκινώντας το ταξίδι της κατασκευής ενός θερμοκηπίου στην πίσω αυλή ανοίγει την πόρτα σε έναν κόσμο καλλιέργειας φυτών, παράτασης των καλλιεργητικών περιόδων και σύνδεσης με τη φύση. Ωστόσο, η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος εξαρτάται από μια σειρά προσεκτικών σκέψεων που διαμορφώνουν τη λειτουργικότητα, τη βιωσιμότητα και τη συνολική αποτελεσματικότητα του θερμοκηπίου σας,
Από την αξιοποίηση της δύναμης του κλιματικού σχεδιασμού μέχρι τη βελτιστοποίηση των πηγών νερού, των φωτιστικών σωμάτων και του εξαερισμού, κάθε πτυχή παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου τα φυτά σας μπορούν να ευδοκιμήσουν. Είτε ζείτε σε ένα διαμέρισμα στο Valparaiso, IN, είτε είστε ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στο Prescott, AZ, αυτές οι οκτώ εκτιμήσεις όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τις φυτοκομικές σας φιλοδοξίες, αλλά και θα διασφαλίσουν ότι θα έχετε ένα θερμοκήπιο που θα έχει διάρκεια ζωής.
1. Σκεφτείτε τις πηγές νερού σας
Το να είστε προσεκτικοί όσον αφορά τις πηγές νερού είναι απαραίτητο, καθώς επιτρέπει τον αποτελεσματικό σχεδιασμό της άρδευσης, ελαχιστοποιεί τη σπατάλη νερού και εξασφαλίζει συνεπή ενυδάτωση για τα φυτά σας. ,
“Σκεφτείτε από πού θα παίρνετε νερό για τα φυτά σας στο θερμοκήπιό σας”, συνιστά το The Thirsty Earth. “Η συλλογή της βροχής είναι μια φοβερή λύση για το νερό του θερμοκηπίου, αφού θα έχετε μια οροφή για να συλλέγετε το νερό. Επίσης, ένας κρουνός χωρίς παγετό στο θερμοκήπιό σας μπορεί να είναι απίστευτα βολικός”.
2. Επιλέξτε ένα σύστημα ελέγχου του κλίματος
Η επιλογή ενός συστήματος ελέγχου του κλίματος για το οικιακό σας θερμοκήπιο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των βέλτιστων συνθηκών καλλιέργειας. ,
“Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα σύστημα που μπορεί να ρυθμίζει με ακρίβεια τη θερμοκρασία, την υγρασία, τον εξαερισμό και τον φωτισμό, ώστε να δημιουργηθεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την ευδοκίμηση των φυτών σας. Η διαβούλευση με ειδικούς ή επαγγελματίες του θερμοκηπίου μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα επιλέξετε το σωστό σύστημα για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας”, μοιράζεται η Climate Control Systems.
3. Εξετάστε το μέγεθος του θερμοκηπίου σας
Το μέγεθος του θερμοκηπίου της αυλής σας είναι σημαντικό, καθώς επηρεάζει άμεσα την ποικιλία και την ποσότητα των φυτών που μπορείτε να καλλιεργήσετε, επιτρέποντας τη σωστή απόσταση και ανάπτυξη.
“Ένα θερμοκήπιο στην πίσω αυλή είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσετε να καλλιεργήσετε μια πληθώρα υπέροχων τροπικών φυτών που μπορεί να μην επιβιώνουν συνήθως το χειμώνα στην περιοχή σας”, λέει ο Alder & Oak Plants. “Φροντίστε να σχεδιάσετε το θερμοκήπιό σας ώστε να είναι όχι μόνο αρκετά μεγάλο για να εξυπηρετεί τους στόχους σας, αλλά και να είστε συνετοί στην επιλογή των φυτών σας. Για παράδειγμα, αν το όνειρό σας είναι να καλλιεργήσετε ένα πανέμορφο δέντρο αβοκάντο, προτιμήστε μια ποικιλία νάνου όπως το Wurtz ‘Little Cado’ που θα παραμείνει αρκετά μικρό στην ωρίμανση για να το διαχειριστείτε χωρίς να καταλαμβάνει όλο το χώρο του θερμοκηπίου σας”.
4. Σκεφτείτε τα φωτιστικά σας
Εξετάστε προσεκτικά τον φωτισμό στο θερμοκήπιό σας, καθώς η σωστή επιλογή και τοποθέτηση του φωτισμού επηρεάζει σημαντικά τη φωτοσύνθεση και την ανάπτυξη των φυτών. ,
“Εάν η αυλή σας δεν έχει άφθονο ηλιακό φως ή η εποχή του έτους που καλλιεργείτε δεν παρέχει αρκετά μεγάλες ημέρες, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε στη φωτοπερίοδο συμπληρωματικό φως.
Ο τεχνητός φωτισμός υψηλής έντασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της ανάπτυξης και της απόδοσης των καλλιεργειών. Ένα φωτιστικό HPS 1000W θα πρέπει να κρεμαστεί σε απόσταση τουλάχιστον 36 ιντσών από το στέγαστρο για να καλύψει ένα χώρο καλλιέργειας 5′ x 5′. Ανάψτε τα φώτα μόνο όταν δεν υπάρχει επαρκής ηλιακή ακτινοβολία, όπως η συννεφιά ή το σούρουπο”, σημειώνει η Global Garden.
5. Κοιτάξτε τον ελεγκτή σας
Η προσθήκη ενός ελεγκτή επιτρέπει την ακριβή αυτοματοποίηση περιβαλλοντικών παραγόντων όπως η θερμοκρασία, η υγρασία και ο εξαερισμός.
Ο Jorma Voeks, πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Voeks Inc., αναφέρει: “Η πρώτη σκέψη που εξετάζουμε κατά την κατασκευή ενός θερμοκηπίου για την πίσω αυλή είναι η αξιολόγηση του ελεγκτή θερμοκηπίου και η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος. Στις μέρες μας υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών, από απλούς ελεγκτές που διαχειρίζονται μόνο το πρόγραμμα ποτίσματος μέχρι προηγμένους ελεγκτές άρδευσης και περιβαλλοντικούς ελεγκτές που παρακολουθούν όλες τις πτυχές του θερμοκηπίου (φωτισμός, θερμοκρασία, υγρασία, CO2) και σας αναφέρουν τις συνθήκες μέσω του διαδικτύου”.
6. Εξετάστε τη θέση του θερμοκηπίου σας
Η τοποθεσία του θερμοκηπίου σας επηρεάζει την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, τα πρότυπα του ανέμου και την προσβασιμότητα, επηρεάζοντας τη συνολική απόδοση και την ενεργειακή αποδοτικότητα της κατασκευής. ,
“Ο τρόπος προσανατολισμού του θερμοκηπίου μπορεί να εξαρτάται από τους επικρατούντες ανέμους, αλλά αν σκοπεύετε να καλλιεργείτε όλο το χρόνο, θα πρέπει να έχετε τη μακρά πλευρά του θερμοκηπίου σας στραμμένη προς το νότο. Αυτό σας επιτρέπει να μεγιστοποιείτε το ηλιακό φως καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν ο ήλιος βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του στον ορίζοντα. Εάν βρίσκεστε σε μια περιοχή με ισχυρούς ανέμους, τότε τοποθετήστε το θερμοκήπιο έτσι ώστε το πλάτος (στενότερο) να είναι στραμμένο προς τον άνεμο”, συνιστά η Sunglo Greenhouse.
7. Να μπορείτε να αερίζετε το θερμοκήπιό σας
Η ενσωμάτωση του κατάλληλου εξαερισμού στο θερμοκήπιό σας είναι σημαντική για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, της υγρασίας και της κυκλοφορίας του αέρα, αποτρέποντας τη συσσώρευση υπερβολικής θερμότητας και υγρασίας που θα μπορούσε να βλάψει τα φυτά σας. ,
“Μία από τις πιο δύσκολες εργασίες είναι ο εξαερισμός”, σημειώνει η Gremon Systems. “Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα θερμοκήπια είναι μάλλον μικρά και η ηλιοφάνεια μπορεί εύκολα να το υπερθερμάνει το πρωί. Τα φυτά είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα μικροκλίμα για τον εαυτό τους, αλλά το γρήγορο θερμοκρασιακό σοκ μπορεί να εμποδίσει την εξάτμιση, γι’ αυτό φροντίστε να ανοίγετε τα παράθυρα, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αν έχετε τη δυνατότητα, φυτέψτε παρόμοιες καλλιέργειες σε θερμοκήπιο. Είναι προτιμότερο να μην αναμειγνύετε φρουτώδεις και φυλλώδεις καλλιέργειες. Έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες και απαιτήσεις σε νερό.
8. Κοιτάξτε το κλίμα ή τα θέματα κλιματικής αλλαγής ,
Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την κλιματική αλλαγή όταν κατασκευάζετε ένα θερμοκήπιο στην πίσω αυλή. Η συνεκτίμηση των μεταβαλλόμενων θερμοκρασιακών προτύπων και των δυνητικά ακραίων καιρικών φαινομένων μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα θερμοκήπιο που παρέχει ένα σταθερό και ελεγχόμενο περιβάλλον για τα φυτά σας, ενώ παράλληλα συμβάλλει στις μακροπρόθεσμες προσπάθειες βιωσιμότητας. Εξετάστε τυχόν κλιματικά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στην περιοχή σας, όπως καταιγίδες, χαλάζι, ζέστη, κίνδυνο πυρκαγιάς, ασυνήθιστο κρύο, πλημμύρες και ξηρασία, και, στη συνέχεια, κατασκευάστε το θερμοκήπιό σας αναλόγως.